Warszawa är en av Europas mest prisvärda huvudstäder. Här finns något för dem flesta vare sig det är party, shopping, Spa-behandlingar eller kultur och historia som man är ute efter. Det är billigt att åka till Warszawa och man får mycket valuta för pengarna. Fly vardagsstressen och skäm bort dig i Warszawa!

Spa i Warszawa

My Masujemy Pl

My Masujemy är en Warszawas bästa Spa-anläggningar. Här finns ett bra utbud av behandlingar och parmassagen är något som vi varmt rekommenderar. På detta Spa får man mycket valuta för pengarna.

Oasis Beauty Day Spa

Ett mysigt och prisvärt Spa med många bra behandlingar. Personalen är trevlig och duktiga. När man går ut från Spa-anläggningen känner man sig som en ny människa utan att man har behövt tömma sin plånbok.

Magic Thai Spa

Warszawas bästa Thai Spa med klassiak Thai-behandlingar och Thai-massage. Förutom traditionella behandlingar finns det även moderna och vanliga behandlingar. Priserna är låga och gästerna blir väl omhändertagna av personalen.

Buddha Spa

Ett fridfullt Spa med många behandlingar och låga priser.

Alchemy Day Spa

Alchemy ligger centralt och är ett av Warszawas bättre Spa-anläggningar. Servicen är på topp och priserna är låga. Utbudet är bra och lokalerna är fräscha.

Resa hit

Till Warszawa tar man sig enkelt via flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Wizzair har dagliga avgångar och det finns även andra flygbolag som trafikerar samma sträcka.

En normal tur och returbiljett kan kosta så lite som 200 kronor och den kostar sällan över 500 kronor. Boende är även det billigt, så skippa charterbolagens paketresor till Warszawa. Det är mycket billigare att boka på egen hand och du kan glatt lägga pengarna som blir över på något trevligare, exempelvis en lyxig Spa-behandling.

Sevärdheter i Warszawa

Gamla stan

Gamla stan i Warszawa är en historisk plats som är mycket välbevarad. Runt omkring ligger flera fina sevärdheter tillsammans med charmiga restauranger och caféer samt små boutiquer.

Free Walking Tour

Gå på gratis stadsvandring genom Warszawa och upplev staden från sin bästa sida. Rundturen leds av passionerade guider som bor i Warszawa. Gillar man rundturen får man gärna ge lite dricks så att det kan fortsätta med att visa upp staden på ett bra sätt.

Nattlivet

Warszawas nattliv har något för alla oavsett om man vill klubba hela natten eller bara njuta på en härlig bar eller kvarterskrog. Det spelar ingen roll om du är 18 eller 55, här finns ett ställe som passar.

Shopping

Även shoppingen i Warszawa håller en hög klass och bjuder på ett varierat utbud. Här finns mängder av internationella märken och klädeskedjor, men det finns också en hel del lokala designers och ställen som säljer vintage och second hand.

Warszawa Drink & Food Tour

Polen har flera inhemska rätter som är väl värda ett smakprov. Lika så är det med lokala drycker, framförallt vodka. Polsk vodka är av högsta kvalitét och kommer i många olika smaker. På denna guidade rundtur får du smaka på det bästa som Polen och Warszawa har att erbjuda.

Ta sig runt

Till fots

Det bästa sättet att se och uppleva staden är till fots. Det flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd och det är gott om ställen för fotgängare.

Taxi

Taxi är enkelt och billigt, förutom på kvällar och helger då det är tillåtet för taxichaufförer att ta ut 150 procent extra utöver baspriset. Det är också oftast bättre att boka en taxi istället för att vinka in en taxibil från gatan.

Kollektivtrafik

Warszawa har bussar, spårvagnar och tunnelbana. Spårvagnarna och bussarna är bra om man ska ta sig runt inom stan och tunnelbanan är bäst ifall man ska ut i någon förort. Planerar man att åka runt mycket finns det ett kort som heter Warszawa Tourist Card som dessutom ger gratis inträde på många sevärdheter i staden.

Bra att veta

Flygtid

Ungefär 1 timme och 50 minuter från Stockholm.

Tidszon

Samma som Sverige.

Befolkning

Ungefär 1.7 miljoner invånare.

Valuta

Zloty (PLN).

Pass & Visum

Polen är medlemmar i EU och det enda man behöver är ett giltigt pass eller ett nationellt ID-kort.

El

230 volt. Ingen adapter behövs i Warszawa.

Vatten

Att dricka kranvatten i Warszawa är inte att rekommendera. Köp hellre vatten på flaska. Att borsta tänder eller is i dryck är inget att oroa sig för dock.