Tallinn är en av stad som ofta nämns i samband med spa-resor. Tillsammans med Budapest kan man klassa sig som en av Europas bästa destinationer för en spa-weekend. Tallinn ligger nära och bra, knappt en timme bort med flyg. Spa-behandlingarna är av högsta klass och priserna är låga.

Med andra ord har Tallinn allt som krävs för en lyckad spa-weekend!

Spa i Tallinn

Många av stadens besökare åker hit för att njuta av en romantisk spa-weekend. Utbudet är stort och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Vi rekommenderar följande spa-anläggningar i Tallinn.

Olive Spa

Denna spa-anläggningen bjuder på en härlig och avslappnad atmosfär med behandlingar i toppklass. På Olive Spa behöver man heller inte tömma plånboken för att få en lyxig ansiktsbehandling eller massage. Priserna här är rimliga och Olive Spa är ett av Tallinn’s mest prisvärda spa-anläggningar.

Adress: Narva Mnt 59.

City Spa

City Spa ligger mitt i stan precis som namnet antyder. Anläggningen är modern och lyxig. Personalen pratar bra engelska och håller en hög servicenivå. Utbudet av behandlingar är brett och det finns mycket att välja mellan. Några av våra favoriter är den lyxiga chokladbehandlingen och honungsmassagen.

Förutom behandlingar erbjuer City Spa även ett poolområde, jacuzzi och en bastu som man kan ta det lugnt i innan och efter sina inbokade behandlingar. Ett besök på City Spa ger garanterat ny energi till ens själ.

Adress: Ravala pst 4.

Läs mer om Spa i Tallinn och se vår lista där vi betygsatt de flesta av Tallinn’s olika Spa-anläggningar.

Resa hit

Res till Tallinn med båt

Tallink & Silja line har dagliga båtar med avgång från Stockholm. Båtresan tar ungefär 10 timmar och på båten finns det gott om restauranger, barer och affärer. Priserna varierar kraftigt och det är oftast billigare att flyga.

Direktflyg till Tallinn

Flyget till Tallinn är både smidigare och billigare än båtresan. Avgångar finns flera dagar i veckan och resan tar endast en timme från Stockholm. Tur och returbiljetter går att hitta för 1000 SEK per person, ibland billigare.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Tallinn

Se och göra

Gamla stan Tallinn

Den gamla stadsdeln i Tallinn är en av stadens populäraste turistattraktioner. Här väntar ett livligt och charmigt centrum med kullerstensgator, slott, fästningar, kyrkor och restauranger, caféer och små mysiga souvenirbutiker. En historisk och välbevarad stadsdel med rötter från medeltiden.

Tallinn Free Tour

Gå på gratis stadsvandring och upplev Tallinn från sin bästa sida samtidigt som du får veta mer om alla platser och sevärdheter. Rundturen drivs av lokala medborgare och pågår i ungefär två timmar.

Hemsida: www.traveller.ee/tour/tallinn-free-tour

Claustrophobia

Ett roligt rymningsspel som påminner om fångarna på fortet. En härlig paus från shopping och sightseeing där hela familjen kan umgås och göra något roligt tillsammans. En runda kostar ungefär 50 kronor per person.

Adress: Parnu maantee 28-1.

Pirita

Vill man sola och bada ska man besöka stranden Pirita, som ligger i Tallinn. Ta en mysig strandpromenad och titta på den fina naturen runt omkring stranden eller känn på hur det är att ta ett dopp i det baltiska havet.

Lennusadam Seaplane Harbour

Detta museum är ett av Tallinn’s mest välbesökta och här väntar ett äventyr för hela familjen där man bland annat får se ubåtar, havsflygplan, båtar och akvarium. Här finns också en del aktiviteter som man kan testa på.

Toompea Hill

Vandra upp för Toompea Hill och få en vacker panorama vy över Tallinn. Stanna till på ett mysigt café eller ät på någon av restaurangerna som ligger här innan du promenerar vidare bland de vackra byggnaderna och kyrkorna som finns här.

Oleviste kyrkan

Oleviste är med sina 258 trappsteg upp gamla stans högsta byggnad. Här väntar en enastående utsikt över Tallinn.

Alexander Nevskij-katedralen

Denna katedral visar upp en vacker rysk arkitektur både på insidan och utsidan.

Kadriorg Park

Kadriorg parken är Tallinn’s gröna oas. Hit kommer man för att njuta av en lugn och grön plats.

Rådhustorget

Detta är själva hjärtat i Gamla stan och runt omkring ligger många vackra byggnader och mysiga caféer och restauranger. Flera gånger om året har man olika event på torget. Rådhustorget är en livlig plats och ett måste att besöka när man är i Tallinn.

Festivaler

Tallinn har en del olika festivaler som kan vara kul att besöka. Några av dem är ölfestivalen i juni, musikfestivalen International Organ Festival i juli, jazzfestivalen och barockfestivalen under  senhösten och vinterfestivalen vid nyår.

Hemsida: www.tourism.tallinn.ee/eng/fpage/experience/events

Estlands Historiska Museum – Stora Gillets hus

I detta museum väntar 11 000 år av den estländska historian. Är man intresserad av Tallinns kultur och historia är ett besök på detta museum givet.

Shopping

Tallinn är inte känt som någon vidare shoppingstad, men sanningen är faktiskt att det finns många bra fynd att göra i Tallinn, speciellt om man är intresserad av vintage och second hand. Priserna är generellt lägre i Tallinn.

Vintagebutiker:

 • Oh so Retro: Belägen i Gamla stan på Suur-Karja 13.
 • Fankadelik: Vintagebutiken ligger i en bostadsbyggnad i Gamla stan på gatan Vana-Viru 6.

Kaubamaja shoppingcenter

Detta shoppingcenter har ett bra utbud och här finns flera välkända märken så som Levis, Tommy Hilfiger, DKNY och By Malene Birger.

Ulemiste Centre

En centralt belägen galleria med många butiker och olika märken.

Rocca al Mare Mall

Vill man shoppa kläder är det hit man ska bege sig. Här finns många klädesbutiker, varav några kända är H&M, Top Shop och Mango.

Balti Jaam marknaden

Denna marknad är fylld av prylar, antikviteter och kläder och chanserna för fynd är goda, speciellt om man tar sig tiden att gå runt ordentligt. Marknaden hittar man bakom tågstationen och den har öppet alla dagar i veckan.

Ta sig runt

Till fots

Tallinn upptäcks allra bäst till fots, men något som kan vara värt att ha bakhuvudet är att trafiken är något hetsigare än i Sverige och det är inte alltid som bilisterna tänker på fotgängare.

Taxi

Taxi är billigt men var noga med att du åker med en legitimerad taxibil. Det är tyvärr vanligt med svarttaxis som försöker lura turister på pengar. Ett pålitligt och legitimerat taxibolag är Tallinna Taks.

Buss, trådbuss & spårvagn

Ska man åka utanför är buss, trådbuss eller spårvagn det bästa sättet. Biljetterna är billiga och kan köpas i alla kiosker som ligger vid busshållsplatserna.

Alternativa och billigare boenden

Känner man inte för att lägga pengar på ett boende så finns det gott om valmöjligheter i Tallinn. Vandrarhem / Hostel finns det gott om, både med privata rum och enkla sovsalar.

Vi rekommenderar Airbnb där man hyr någon annans lägenhet. Priserna är ofta flera hundralappar billigare per natt än hotell och många gånger är dessutom standarden bättre än medelmåttiga hotell.

Registrerar du dig via vår länk nedan bjuder vi dig på 25 $ i resekredit på Airbnb, som du kan använda när du bokar boende.

Bra att veta

Flygtid

Ungefär 1 timme.

Tidsskillnad

+ 1 timme.

Klimat

Klimatet i Tallinn är ganska likt vårt svenska klimat. Vintrarna är kalla, våren är sval, somrarna är varma och hösten är lång och regnig. Medeltemperaturen i juni och augusti ligger mellan 20-25 grader.

Prisnivåer i Tallinn

Cirkapriser restaurang

 • Lunch: 65 SEK
 • Trerätters middag för två: 300 SEK
 • Coca Cola: 10 SEK
 • Lokal öl (50cl): 30 SEK
 • Vatten (33cl): 11 SEK

Cirkapriser butik

 • Coca Cola: 8 SEK
 • Lokal öl (50cl): 10 SEK
 • Vatten (1,5L): 8 SEK
 • 75 cl vin: 60 SEK
 • Cigaretter (marlboro): 35 SEK

Befolkning

Ungefär 400 000 invånare.

Språk

Estniska är det offciella språket i Estland, men många talar också ryska, finska eller engelska.

Pass och visum

Tallinn är medlem i EU och svenska medborgare behöver endast ett giltigt pass eller ID-kort.

Valuta och betalkort

Estländsk kroon (EEK). Banker och bankomater finns det gott om och de flesta hotell, butiker och restauranger accepterar de vanligaste kreditkorten, som MasterCard, Maestro och Visa.

Växla inga pengar i förväg, det är bara onödig. Spara istället pengar genom att använda ett resekort som är anpassat för bankomatuttag i utlandet. En vanlig resenärer sparar mellan 500-2000 SEK genom att ta ut pengar på plats istället för att växla pengar innan avresa.

El

220 volt. Ingen adapter behövs.

Vatten

Det går bra att dricka vattnet i Tallinn, men ifall man vet med sig att man brukar vara känslig kan det vara bra att undvika kranvattnet eftersom det innehåller en lite annorlunda bakterieflora.