Cirka 30 mil från Antalya ligger Pamukkale, som är ett vackert naturfenomen. Pamukkale består av vita kalkstenstrappor där kalkrikt vatten strömmar upp från underjorden. Vattnet färdas sen 100 meter ner över en lång klippvägen och på vägen ner bildas små pooler på kalkstensklipporna.

Sedan 1988 har Pamukkale och närliggande Hierapolis funnits med på Unescos världsarvslista. Här ligger också den berömde bassängen som drottning Kleopatra badade i för över 2000 år sedan. Det är alltså möjligt att åka på Spa-Weekend till Pamukkale och bada i samma bassäng som Kleopatra gjorde under egyptiernas tid.

Pamukkale är ett av Turkiets mest besökta turistattraktioner med över 20 000 besökare dagligen. Det är gratis att gå in till Pamukkale och i närheten finns flera hälsofrämjande termalbad.

Dessa bad kommer att göra gott för både din kropp och själ.

Resa hit

Både från Marmaris och Antalya är det cirka 30 mil till Pamukkale. De flesta charterbolag och utflyktsarrangörer säljer dagsutflykter till Pamukkale där transport ingår från ditt hotell.

Bor du i någon av dessa orter är det enkelt att ta sig till Pamukkale: Side, Antalya, Alanya, Marmaris och Belek. Från dessa orter kan du boka taxi, buss eller en guidad dagsutflykt. Man kan också hyra bil ifall man planerar att åka runt på egen hand.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Turkiet

Boende

När man åker till Turkiet finns det många boendevarianter att välja mellan och många prisklasser. Alltifrån lyxhotell till familjeägda små boutiquehotell. Vill man spara pengar kan man istället hyra en lägenhet via Airbnb.

Vill man bo i närheten av Pamukkale och Kleopatras pool finns det flera valmöjligheter.

Rekommenderade hotell

Airbnb

Hyr lägenhet via Airbnb och spara flera tusenlappar samtidigt som du oftast får tillgång till kök och internet i lägenheten. En lägenhet via Airbnb kan kosta så lite som 200 kronor per natt på ställen som Antalya, Alanya, Marmaris m.fl.

Undvik uttagsavgifter utomlands

När du reser till Turkiet och tar ut pengar med ditt svenska bankomatkort så kommer du att bli debiterad en uttagsavgift på 35-50 kronor. Om du skaffar Bank Norwegian Kreditkort så kan du slippa denna kostnad då kortet kommer utan uttagsavgift.