En spa weekend behöver inte alltid betyda att man ska åka iväg långt bort hemifrån. Ibland finns det gott om alternativ i närheten. Stockholm är ett bra exempel på en stad som erbjuder många spa hotell och anläggningar med fantastiska behandlingar.

Sverige har rent generellt en ganska hög standard när det kommer till spaanläggningar och kurorter. Det finns gott om alternativ att välja mellan i hela landet, även om Stockholm har ett lite större utbud än övriga delar av Sverige.

Även om det är trevligt att åka iväg till en annan stad utomlands, exempelvis Budapest eller Tallinn, så kräver detta mer tid och planering än om man väljer att åka på spa weekend i Stockholm. Det är enkelt att ta sig dit oavsett vart i landet man befinner sig, antingen med tåg eller bil. Även flyg finns att välja om man vill komma fram ännu snabbare. En flygresa inom Sverige tar sällan mer än en timme, oavsett om du bor längst norrut eller längst söderut i landet. Stockholm är alltså egentligen aldrig längre bort än en timmes resväg.

Fördelen med att åka på Spaweekend i Stockholm är också att det finns många andra saker man kan göra och det är lätt att ta sig runt. Att man talar samma språk är även det en fördel som underlättar och sparar tid. Tack vare att det är så enkelt att ta sig till Stockholm, så behöver man inte alltid åka iväg en hel weekend från torsdag till söndag för att det ska vara värt. Ibland kan det räcka med ett dagsbesök eller en natt på hotell, iallafall om man bor i närheten av Stockholm.

Att ”åka” på Spaweekend i Stockholm är även något som stockholmare själva kan göra. Det finns gott om kurorter och spahotell i Stockholm samt utanför tullarna. Även om man bor i staden permanent så blir det en skön paus från den stressiga vardagen. Man får helt enkelt en chans att koppla av utan att åka allt för långt bort. Att resa iväg kan innebära mer stress för vissa, eftersom man måste planera, packa och kolla upp hotell m.m. Men bor man redan i Stockholm är det bara att sätta sig på tunnelbanan, tåget eller i bilen och åka till spaanläggningen utan att behöva planera en massa extra grejer.

Att åka på Spaweekend i Stockholm är alltså både enkelt och bra, oavsett om man bor någon annanstans i Sverige eller om man själv är stockholmare.