Göteborg anses av många vara Sveriges framsida, vilket inte är helt taget ur luften då det finns mycket att se och göra i staden. Göteborgarna själva är för det mesta alltid glada och hjälpsamma, vilket gör resan dit ännu trevligare.

Att det sedan finns gott om spaanläggningar både i Göteborg stad och utanför gör inte saken värre direkt. Sveriges västkust är fantastisk på sommaren, men också under våren och tidig höst. Det är också då det är som bäst att åka till Göteborg på spaweekend.

Även om det är otroligt behagligt att ligga i ett varmt bad eller att njuta av massage eller någon skönhetsbehandling, så vill man oftast också ha något annat att göra emellanåt. Göteborg har många sevärdheter och aktiviteter att erbjuda. Här ligger bland annat Liseberg, som är en av Sveriges mest besökta nöjesparker. På Liseberg finns något för alla, både för stor som liten. När man tröttnar på att åka berg och dalbana och flumeride, så kan man bege sig ut på Avenyn för att äta eller dricka goda drinkar. Senare in på natten börjar ett av Sveriges bästa nattliv att dra igång och håller sedan på till 5 på natten för den som orkar vara vaken så länge.

Känner man inte för att festa på Avenyn, så kan man köra en shoppingrunda i Nordstan innan affärerna stänger. Sedan kan man alltid gå tillbaka till sitt hotell i Göteborg och bara ta det lugnt och njuta, eller varför inte gå på någon konsert eller teater?

Göteborg har som sagt något för alla och det finns gott om hotell med olika standard och prisklasser. För dig som letar efter ett bra spahotell, så kan man gå in på spahotellgöteborg.se och se några av de bästa alternativen som Göteborg har att erbjuda.

Ta sig runt i Göteborg

I Göteborg är nästan Spårvagn det bästa alternativet för att ta sig runt. Även de traditionella apostlahästarna fungerar utmärkt om man bor centralt och bara rör sig mellan de främsta sevärdheterna i staden. Annars finns det också så klart taxi och bussar som man kan åka med. Bussarna är bäst ifall man bor eller ska åka till utkanten av Göteborg.

Att resa till Göteborg

Till Göteborg går det att resa till både med flyg, tåg och buss från stora delar av Sverige. En biljett kostar sällan mer än 300 om man är ute i god tid. Ibland finns det även biljetter för så lite som 150 kronor från Skåne eller Stockholm med tåg. Bussar finns också för den som inte har bråttom.