Riga är en populär destination för spa-weekends och en resa till Riga kan verkligen göra gott för själen. Prisnivån är betydligt lägre än hemma i Sverige och kvalitén på behandlingarna är dessutom ofta bättre.

Spa i Riga

Espa Riga

Detta Spa anses vara ett av världens bästa. Här väntar en romantisk miljö och lyxiga behandlingar. Anläggningen är modern, servicen är av högsta klass precis som behandlingarna. Visserligen kostar det därefter, men det är fortfarande mycket billigare än vad man hade fått betala för samma behandling hemma i Sverige.

Taka Spa

Taka Spa är ett mysigt spa som är inrett i naturstil. Atmosfären är avslappnad och terapeuterna är mycket duktiga. En prisvärd och behaglig upplevelse!

Aqua villa Spa

Detta Spa har en gammaldags romantisk stil och ett stort utbud av skönhetsbehandlingar. Prisnivån är förvånansvärt låg med tanke på vad man får. Kom hit tidigt på morgonen och känn dig som en ny människa när du lämnar efter lunchtid.

Kolonna Spa

Ett bra budgetalternativ som är beläget i shoppingcentret Galerija Centrs. Hit går man för en snabb skönhetsbehandling under dagen som en paus från shopping eller sightseeing. Låga priser, helt okej utbud och duktiga terapeuter.

Läs vår kompletta lista med betyg och recensioner om alla Spa-anläggningar i Riga.

Resa hit

Från Stockholm är det möjligt att åka på kryssning till Riga. Resan tar cirka 18 timmar. På båten finns restauranger, bar och nattklubb. Är man inte ute efter att åka på en kryssning så finns det bättre sätt att ta sig till Riga från Sverige. Båtresan är nämligen också dyrare än flygresan.

Till Riga avgår dagliga flyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Priset för tur och returbiljetter brukar ligga runt 400-1000 kronor om man är flexibel med datum. Resan tar cirka 1 timme.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Riga

Sevärdheter i Riga

Rådhustorget

Detta vackra torg kantas av charmiga restauranger och caféer och vackra byggnader. På detta torg ligger bland annat Svarthuvudenas hus och St. Peters kyrkan. Ett måste när man besöker Riga!

St. Peters kyrkan

En pampig och vacker kyrka med en majestätisk utsikt över staden. Kyrktornet ger dig en utsikt från 80 meters höjd.

Gamla stan

Rigas historiska stadsdel är fylld av mysiga små butiker, kullerstensgator och en allmänt charmig atmosfär.

Centralmarknaden

Hit kommer cirka 100 000 människor dagligen för att äta, umgås och shoppa. Centralmarknaden är en inrutad rutin bland många Rigabor, men den är också ett populärt stopp för många turister. Förutom mat säljs det även mycket annat så som lokala hantverk och souvenirer.

Raksi

Drygt 9 mil utanför Riga ligger Raksi, som är ett äventyrscenter för hela familjen. Här kan man testa på aktiviteter som paintball, kajakaddling, båtuthyrning, river drafting och mycket mer.

Ta sig runt

Till fots

Det bästa sättet att uforska Riga på är till fots. Det är enkelt att ta sig runt till fots och de flesta av stadens sevärdheter ligger inom gångavstånd.

Taxi

Taxi är relativt billigt jämfört med Sverige och ska man åka lite längre kan det vara värt att ta en taxi istället för att gå. Men se till att ta den röda taxibilen och inte de vita och svarta, eftersom dessa är dyrare än de röda taxibilarna. Ring gärna i förväg för att få ett billigare pris.

Kollektivtrafik

Ska man åka utanför staden eller till utkanten av Riga kan man åka taksobuss eller mikroautobuss. Det finns också trådbussar och spårvagnar som man kan åka med. Kollektivtrafiken i Riga är billig och smidig.

Bra att veta

Flygtid

Cirka 1 timme.

Tidsskillnad

+ 1 timme.

Valuta

Euro (EUR).

Pass & Visum

Du behöver ett giltigt pass eller ett nationellt ID-kort för att få åka till Lettland.

El

220 v. Ingen adapter behövs.

Vatten

Det går bra att dricka vattnet i Riga. På vissa platser kan smaken dock skilja sig åt och vissa föredrar då vatten på flaska. Men det är säkert att dricka vattnet och det finns egentligen ingen anledning att köpa vatten.