Reykjavik är en vacker och modern stad med en ung befolkning. Härifrån har man en utmärkt utgångspunkt ifall man vill upptäcka Island och njuta av Islands många heta källor.

Spa i Reykjavik

Vesturbaejarlaug

Ett bad med  fyra utomhusjacuzzis, varav en har hydro massage. Här finns även två saunas, en för män och en för kvinnor. Badet är populärt bland lokalbefolkningen.

Laugar Spa

En dold liten pärla i Reykjavik som erbjuder prisvärda och lyxiga Spa-behandlingar.

Reykjavik Spa

Ett härligt Spa i centrala Reykjavik som erbjuder olika behandlingar. Massagen här är riktigt bra och kan varmt rekommenderas.

Blue Lagoon

Blå lagunen är ett geotermiskt spa cirka 50 minuter från Reykjavik. Visserligen ligger detta geotermiska bad i Reykjavik, men det är enkelt att ta sig hit med buss eller bil. Blue Lagoon är ett måste att besöka när man åker till Island.

Resa hit

Reguljära flyg avgår flera gånger i veckan från Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. En typisk tur och returbiljett kostar runt 1500-2500 SEK. Ibland kan det vara billigare att mellanlanda i Polen, Finland eller Oslo och Köpenhamn istället för att flyga direkt från Sverige. Det lönar sig oftast att boka flyg och boende på egen hand jämfört med att boka färdiga paket från charterbolagen.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Reykjavik

Sevärdheter Reykjavik

Hallgrimskyrkan

Islands högsta byggnad där högsta höjden är 70 meter. Arkitekturen är vacker både på insidan och utsidan. Det är möjligt att åka upp i kyrktornet och njuta av den fantastiska utsikten över staden.

Valskådning

Runt omkring Island finns många olika sorters valar som simmar runt. Från Reykjavik utgår flera valskådningsexpeditioner som tar med dig ut till havs för att skåda havets giganter på nära håll.

Viðey ö

En vacker liten ö utanför norra Reykjavik. Här väntar en resa tillbaka i tiden där man promenerar runt bland gamla stenhus och en arkeologisk utgrävning. Detta är en utmärkt plats för att lära sig mer om Islands historia.

Norrskenet

Aurora Borealis är ett av naturens vackraste underverk. Även om färgkombinationerna skiftar så har de alla något gemensamt med varandra, de är alla magiska och ger en upplevelse som man sent kommer glömma.

Gyllene cirkeln

Åk på dagsutflykt till den Gyllene cirkeln som innefattar Geysir, Gullfoss och den anrika nationalparken Þingvellir. Åk dit på egen hand eller åk på en arrangerad dagsutflykt som utgår från Reykjavik.

Ta sig runt

Till fots

I Reykjavik ligger det mesta inom gångavstånd och det går bra att ta sig runt i stort sett överallt inom staden till fots. Ska man åka på utflykt eller till exempel till Blue Lagoon får man ta buss, taxi eller hyrbil.

Kollektivtrafik

Islands kollektivtrafik är välutbyggd och går runt hela landet längs Ringvägen. Från Reykjavik utgår bussar till i stort sett alla sevärdheter på Island. Sevärdheter som ligger nära Reykjavik har oftast avgångar flera gånger om dagen. Lokalbussarna kan vara bra ifall man vill åka till utkanten av staden.

Taxi

Det finns gott om taxibilar på Island, men det kostar också därefter. Inom staden är det onödigt att åka taxi och utanför staden är det bättre att åka buss. Vill man ändå ta taxi, så Hreyfill Taxi och Iceland Taxi bra bolag att åka med. De erbjuder även guidade rundturer.

Bra att veta

Flygtid

Cirka 3 timmar och 10 minuter från Stockholm, Arlanda.

Tidsskillnad

-2 timmar.

Befolkning

Ungefär 120 000 invånare.

Valuta

Isländsk krona (ISK).

Språk

Isländska.

Pass & Visum

Som svensk medborgare behöver man inget visum för att åka till Island.

El

220 volt. Ingen adapter behövs i Reykjavik.

Vatten

Det går bra att dricka vattnet i Reykjavik. Kranvattnet är faktiskt ett av världens renaste.