Amsterdam är känt för många saker. Sina trendiga butiker, härliga nattliv, charmiga kanaler och pastellfärgade hus. Men det är också känt för någonting annat – nämligen god hälsa. I Amsterdam kryllar det av trendiga butiker med rawfood och smoothies samtidigt som du lite varstans hittar ekologiska popup-butiker. Så hur ser det då ut om man är sugen på SPA?

En SPA-upplevelse är kanske inte det första man tänker på när man nämner Amsterdam. Men sanningen är att har hittar du många pärlor för ultimat avkoppling efter en dag ute på kanalbåtar eller cykeln. Perfekt som överraskning att bjuda sambon eller polaren på efter en härlig dag av äventyr. Amsterdam är nämligen just det, fullt av äventyr som förtjänar att begrundas över en kall öl och massage. Så vilka ställen är det då som gäller?

Chokladmassage på Grand Hotel Amrâth

Aktiviteter i Amsterdam finns det gott om och om du styr kosan mot Grand Hotel Amrâth så kan du unna dig en otroligt härlig och prisvärd massage-upplevelse. Revive Wellnes & Spa som deras anläggning kallas erbjuder personliga ansikts- och kroppsbehandlingar som hjälper dig koppla av. Utbildade massage proffs och terapeuter använder toppmärken såsom BABOR i alla behandlingar som innehåller vegetariska- och havsbaserade ingredienser. I SPAet hittar du även bastu, ångbad, fitness-del, bubbelpool och swimming pool. Deras signaturbehandling är bland annat chokladmassage med kakaoolja som har en rik arom samtidigt som du känner dig uppfriskad. Kakao-olja är utmärkt återfuktande för huden.

So SPA vid Grand Amsterdam

So SPA vid Grand Amsterdam är utmärkt för affärs- och lyxresinärer som vill följa samma standard som det anrika hotellet. Du hittar i detta SPA bland annat behandlingsrum, inomhus pool med jetstrålar, jacuzzi, spa-sviter, en våtzon med turkiskt ångbad, bastu, duschar och avkopplingsrum. Passa samtidigt på att unna dig en härlig ostbricka eller glas vin. I detta SPA så kan du bland annat bli behandlad med Ayurvedisk massage som är en tusen år gammal massageteknik från Indien. Perfekt för att återställa energi och vitalitet.

Intercontinental Amstel Amsterdam

Sist men inte minst har vi det helt omrenoverande spa-faciliteterna som Intercontinental Amstel Amsterdam erbjuder både besökare och gäster. En fantastiskt miljö som kombinerar såväl avkoppling som fitness-center och SPA. Spaets professionella massörer erbjuder en rad olika behandlingar som är garanterade att få tillbaka din energi. Det absolut fräckaste i denna SPA-upplevelse är den romersk-inspirerade poolen komplett med klassiska statyer. Du hittar också bastu och turkiskt bad.

Med ovanstående tre stycken SPA utmarkerade på din karta över Amsterdam så kan det knappast gå fel. Kom ihåg att kolla respektive hotells hemsidor för unika erbjudanden. Ibland kan man komma åt specialkampanjer och härliga reducerade priser under lågsäsong. Spa-upplevelser i Amsterdam – inte så pjåkigt ändå!