Karlovy Vary är en vacker stad omgiven av grönskande natur och historiska byggnader med en fantastisk arkitektur. Som om inte det var nog är Karlovy Vary-regionen hem till över 200 olika heta källor. Karlovy Vary är det perfekta resmålet i Europa för en romantisk Spa-Weekend.

Spa i Karlovy Vary

Beer Spa Carlsbad

Detta Spa är himmelriket för alla ölälskare. Här kan man njuta i ett privat spa med varma källor samtidigt som man har obegränsad påfyllning av öl. En häftig upplevelse som inte bör missas!

Castle baths

Har inte ditt boende ett eget spa kan man alltid gå till Castle baths, som är ett thermalspa mitt i staden. Här finns olika Spa-paket man kan köpa och personalen är duktig och trevlig.

Spa 5

Ett lite mindre spa som lokalbefolkningen besöker ganska ofta. Här får man en traditionell Spa-upplevelse i Karlovy Vary.

Vridlo

Vridlo är själva källan som de lokala Spa-anläggningarna använder. En klassisk symbol i staden som sprutar upp 72 gradigt mineralvatten cirka 12 meter upp i luften.

Läs mer om alla Spa-anläggningar i Karlovy Vary och se vilka betyg vi gett dem

Resa hit

Att resa hit gör man enklast med tåg från Prag eller Tyskland. Resan från Prag tar ungefär två timmar med tåg eller bil. Från Sverige finns det flera direktflyg till Prag varje vecka.

Tågbiljetten är billig både från Tyskland och Prag. Det går även bussar från Prag och Tyskland.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Prag och Tyskland

Sevärdheter i Karlovy Vary

Pravoslavny Kostel Svateho Petra a Pavla

En vacker kyrka som inspirerats av den byzantiska kyrkan av den heliga treenigheten, i närheten av Moskva. Kyrkans detaljer och dekorationer är oerhört vackra. Ett besök hit är ett måste.

Vridelni kolonada

Vridelni Kolonada, även känd som Mill Colonnade är en lång pelargång i centrala Karlovy Vary. Här finns 5 av stadens totalt 13 varma källor och denna plats är en av stadens mest kända landmärken.

Nova Louka

Den nya gågatan i centrala Karlovy Vary är ett mysigt ställe med massa små butiker och caféer. Atmosfären är härlig och här är det alltid liv och rörelse. Enda nackdelen med Nova Louka är att priserna är något högre än i resten av staden.

Stara Louka

Här trängdes Europas överklass under storhetstiden för att njuta av lyxiga Spa-anläggningar, pampiga byggnader och varma källor. Än idag finns många byggnader och platser bevarade. Missa inte detta historiska område i Karlovy Vary!

Jeleni Skock Rock

Få en underbar utsikt över Karlovy Vary från stadens bästa utkiksplats. En gömd pärla i staden!

Ta sig runt

Till fots

Inom staden tar man sig runt bäst till fots. Ska man åka på dagsutflykt utanför staden gör man bäst i att ta taxi eller buss.

Bra att veta

Flygtid

Cirka 2 timmar. Plus transfer från Prag till Karlovy Vary.

Tidsskillnad

Ingen.

Befolkning

Cirka 51 000 invånare.

Valuta

Tjeckiska Koruna (CZK).

Pass & Visum

Man behöver ett giltigt pass eller ett nationellt ID-kort för att komma in i landet.

Språk

Tjeckiska.

El

220. Ingen adapter behövs.

Vatten

Kranvattnet är säkert att dricka. Runt om i Karlovy Vary finns dessutom helande mineralvatten som är känt världen över.