I Italien finns massor av möjligheter för att åka på en spa-resa. Det finns ett stort utbud av olika spa-anläggningar och hotell med spa avdelningar. Utbudet är enormt och ofta kan man hitta bra priser om man bokar i tid och undviker att åka under högsäsongen.

Man kan ordna resan själv, det är inga problem att boka flyg och hotell själv och sen ordna transporten på plats. Man kan lätt ta sig runt i Italien med hyrbil eftersom vägarna är bra och trafiken är lugn, helst i norra Italien. Italienska alperna är en vacker miljö och det finns mycket att se. En bra utgångspunkt är Milano ditt det går direktflyg från Sverige och det är lätt att hitta bra flygpriser. Man du planerar att hyra en bil så är Milano flygplats en bra uppställningsplats. Alla stora bolag i Italien finns i Milano och utbudet av olika typer av bilar är stort.

Här kommer fem hotell med spa i Italien som kan rekommenderas:

Hotel Villa e Palazzo Aminta

Hotel Villa e Palazzo Aminta ligger i staden Stresa. Villa e Palazzo Aminta ligger precis vid sjön Lago Maggiores strand. Hotellet är ett lyxigt hälsocenter med en privat strand och en varm pool där du kan titta ut över Borromeiska öarna. Parkering vid hotellet är gratis och hotellet har en privat brygga. I rummen och sviterna har du gratis WiFi, alla badrum i marmor, originalfresker och lampor i Muranoglas. I de flesta rum finns en balkong med utsikt över sjön eller den närliggande parken. Alla rum och sviter har gratis minibar och gåsduntäcken.

Hotel Boton D’Or & Wellness

Hotel Boton D’Or & Wellness ligger i byn La Thuile. Hotellet ligger bara 170 meter från skidbackarna och cirka 700 meter från La Thuile centrum. Här hittar du vackra rum inredda med ljust trä. Hotellet har ett välutbyggt hälsocenter. Alla rummen har parkettgolv och är designade i klassisk alpstil. Alla rum på hotellet har en LCD-TV med satellitkanaler, en minibar samt kaffe- och tekokare. Många av rummen har balkong med utsikt.

Atahotel Varese

Atahotel Varese ligger i Varese. Det snyggt inredda Atahotel Varese är elegans med komfort och kan erbjuda moderna bekvämligheter. Hotellet har ett vackert läge direkt vid foten av de italienska alperna. Atahotel Varese omges av några av Schweiz och Italiens vackraste sjöar. På Atahotel Varese bor du nära Italiens största naturpark, nationalparken Val Grande.

Parc Hotel Billia

Parc Hotel Billia ligger i Saint Vincent. Hotellet kan erbjuda tillgång till Casinò de la Vallée. Har en fasad i Belle Epoque-stil, restaurang och moderna rum med balkong. Rymliga rum med trägolv, en platt-TV med satellitkanaler och en minibar. Alla rummen har eget badrum med grès-plattor, stendetaljer, mjuka badrockar, badprodukter och hårtork. Parkering och Wi-Fi är gratis.

Stadt Hotel Città

Stadt Hotel Città ligger i Bolzano. Hotellet ligger vid det stora torget Piazza Walther i Bolzano. Ligger 5 minuters promenad från Ötzi-museet. Alla rum på hotellet har trämöbler, trägolv och färgglada inredningsdetaljer. Rummen platt-TV med satellitkanaler, ett kylskåp och ett värdeskåp. Har gratis WiFi och en hälsoavdelning.

Vid många av hotellen kan man kombinera med vandringar i Alperna eller cykelturer till vingårdar. Eller varför inte en båttur på en närliggande sjön. Norra Italien har också många palats med tillhörande parker som ofta är väl värda ett besök.