I Norge är man duktiga på att alltid ta till vara på det sköna landskapet. Det gäller även på landets SPA-faciliteter. Här kan du skämma bort dig med behandlingar och massage i en elegant miljö, ät god mat och koppla av i den underbara naturen.

Många av Norges span ligger vid havet, höga berg eller vid långa stränder, vilket gör dem till bra startpunkter för naturupplevelser. Titta exempelvis på Roemskog Spa & Resort, Frafjord Spa & Overnatting och hotell Alexandria. Allt fler svenskar upptäcker Norge som semesterresmål. Under 2015 hade Norge nästan 1,1 miljon övernattande svenskar. Norge ligger så nära Sverige att det ett utmärkt alternativ när sommarens weekend ska sys ihop. Du är där på några timmar och resan kräver inte omfattande planering. Kör med egen bil, ta flyget från Arlanda till Oslo eller tåget. Om du inte kör egen bil kan dy hyra på plats för att lättare ta sig runt. Det finns många bolag att välja på och kommer du med flyg kan du hämta upp bilen direkt på flygplatsen. Du kan kolla upp pris bilden och  hyra bilen hos biluthyrning.nu, läs mer här. De jämför små och stora bolag i Norge.

I Norge finns det många ovanliga aktiviteter och upplevelser att välja på som t.ex.:

Lär dig att surfa på Norges stränder, som är populära tillhåll för surfare och här finns många möjligheter att testa för dig som aldrig surfat förut. Platser som Lofoten, Jæren och Stavanger är hem åt många surfälskare. Vågorna brukar vara som snällast på sommaren och tidigt på hösten, så det är en bra tid för nybörjare. Flera hotell erbjuder surfpaket som inkluderar boende.

Kulinariska upplevelser eftersom Norge har växlat upp som ett land med mycket att erbjuda i matväg. Lokalproducerade delikatesser upptäcker du allra bäst på någon av landets gemytliga gårdar, som ofta erbjuder både logi, mat och försäljning. Restauranger och hotell på landsbygd och i städer fokuserar idag på det närproducerade. Det kan handla om öl som bryggs i hotellets källare eller ost från en gård som ligger alldeles runt hörnet.

Vandra en av Norges klassiska leder. Besseggen är en bergskam i östra delen av Jotunheimen mellan sjöarna Gjende och Bessvatnet. Det är en av landets mest klassiska vandringar och den står flertalet bucket lists. Den strålande utsikten är väl värd flåset och de ömma musklerna. Att vandra Besseggen tar bara en dag i anspråk och den är enkel att nå.

Testa ett annorlunda boende. Varför hyra stuga när man kan bo på en fyr? Somna nära vågorna och vakna upp till storslagen utsikt av skärgården. Det finns mer än 80 listade fyrar i Norge, många av vilka erbjuder övernattning. Populära fyrar är till exempel Kråkenes fyr, Homborsund Lighthouse och Kvanhovden Lighthouse.

Fler tips på upplevelser och sakar att göra på semestern hittar du hos Visitnorway.se. Hos dem kan du hitta tips på vandringar och fiske, alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten